Aannemersbedrijf Hoek

Over Aannemersbedrijf Hoek

Aannemersbedrijf Hoek bestaat al meer dan 30 jaar. Wat ooit begon als een eenmansbedrijf aan de Almeloseweg in Tubbergen, nabij landgoed Schultenwolde, groeide uit tot een regionaal bekend aannemersbedrijf, waar momenteel bijna 75 mensen een boterham verdienen.

 

Na verloop van tijd groeide het bedrijf uit zijn jas en moest door de toenemende vraag naar bouwproducten uitgezien worden naar een nieuwe bedrijfslocatie. Deze werd gevonden op industrieterrein De Haar in Tubbergen aan de Nobelstraat. Hier verrees eind jaren tachtig een modern bedrijfspand met een goed geoutilleerde werkplaats en eigentijdse kantoor- en directieruimten.
Vanaf dat moment nam de expansie van het bedrijf spectaculair toe. Het aantal bouwopdrachten groeide sterk en daarmee ook het aantal werknemers.
Om de groei in logistiek opzicht het hoofd te kunnen bieden, werd in het jaar 2000 aan de Galvanistraat een opslagloods gebouwd. Daarmee kwam de totale bedrijfsoppervlakte op 4500 m².

 

Bij Aannemersbedrijf Hoek liggen de verantwoordelijkheden op de werkvloer laag. Met een minimum aan hiërarchische structuren is iedere werknemer verantwoordelijk voor zijn eigen product. Arbeidsethos en doelmatigheid krijgen daardoor een krachtige impuls. Voeg daarbij de korte communicatielijnen en de efficiënte bedrijfscultuur is geschetst.
De gedegen arbeidsmoraal zet zich ook buiten het bedrijf voort. Recreatie en ontspanning zorgen voor de juiste balans.

 

Als favoriet handelsmerk voert Aannemersbedrijf Hoek de begrippen “flexibiliteit” en “klantvriendelijk” hoog in het vaandel. Onder het beproefde adagium dat de klant koning is, wordt zorgvuldig geluisterd naar de wensen van de opdrachtgevers.

 

Vervolgens wordt een bouwplan ontworpen dat de kenmerken draagt van maatwerk, specifiek gericht op de behoeften en wensen van de klant. In de eigen werkplaats (sinds 2004 KOMO gecertificeerd) wordt het op de tekentafel ontworpen maatwerk vorm gegeven, waarna transport naar de bouwlocatie plaats vindt.
Daarmee onderscheidt ons bedrijf zich van standaard- en stramienbouw.
Van begin tot eind liggen aansturing en coördinatie in één hand: de hand van de directie.

 

Naast woningbouw legt Aannemersbedrijf Hoek zich toe op utiliteitsbouw en ook hier is het begrip “flexibiliteit” van doorslaggevende betekenis. Fraai gestileerde kantoorgebouwen, bedrijfskantoren, scholen en horecabedrijven zijn daar sprekende voorbeelden van. Ook gebouwen met een historisch karakter, waarbij de authenticiteit zorgvuldig bewaard moet blijven, zijn in goede handen van het bedrijf.
Zowel voor de woning- als utiliteitsbouw strekt het afzetgebied zich uit tot Noordoost Nederland.

 

Aannemersbedrijf Hoek heeft zich in der loop der jaren ontwikkeld tot een gerenommeerd bouwbedrijf, waarin ambachtelijk vakmanschap en duurzame kwaliteit hand in hand gaan. Voor zijn 75 werknemers met hun gezinnen en een groot aantal onderaannemers en toeleveringsbedrijven schept het bedrijf een belangrijk stuk werkgelegenheid. Daarnaast heeft de directie oog voor de ontwikkelingen in de samenleving. Met de ondersteuning van sociale en maatschappelijke projecten en de sponsoring van sportverenigingen heeft Aannemersbedrijf Hoek een vaste plaats verworven in de Tubbergse samenleving.
Kenmerkend voor een familiebedrijf valt ook hier de appel niet ver van de boom.
Immers, de nazaten zijn ook met het bouwvirus besmet. Daarmee lijkt de toekomst van deze ambitieuze onderneming verzekerd en blijft bouwbedrijf Hoek, hoeksteen in de bouw.

crossmenu